Informatie

Op deze pagina is de organisatie van Benchmarking OK weergegeven. Benchmarking OK is 2004 in het leven geroepen om de doelen van het project zo goed mogelijk te bereiken (verrichten van wetenschappelijk onderzoek en delen van best practices). De NFU heeft destijds de opdracht gegeven om met het project te starten. Dit heeft gezorgd voor het benodigde draagvlak binnen de UMC’s.

Omdat Benchmarking OK inmiddels ruim 19 jaar bestaat en is de projectfase voorbij en kent Benchmarking OK een structureel karakter. Ambitie van de Benchmarking OK ligt in het benoemen en verspreiden van ‘best practices’, het optimaliseren van een interorganisationeel leereffect en het uitvoeren en publiceren van wetenschappelijk onderzoek.

Voor het werkveld organiseert Benchmark OK studiemiddagen en symposia en is het een schakel tussen de ziekenhuizen voor allerlei OK-gerelateerde vragen. Daarnaast wordt onderzoek uitgevoerd; praktijkgericht onderzoek tussen de ziekenhuizen, als wetenschappelijk onderzoek voor publicatie.

Hieronder de huidige leden van de kerngroep per UMC:

Amsterdam UMC:  Karin de Vlaming, bedrijfsleider operatiecentrum

MUMC: Wim Manders, manager OK 

Erasmus MC: Miranda Mendes van der Mee, sectormanager planning OK

LUMC: drs. Diederich Cornelisse, manager OK

UMCG: Peter Meyer, anesthesioloog

Radboudumc: Sandra Spijker, manager OK en Wianda Dijkshoorn

UMC Utrecht: Jeffrey Kanters, Manager OK/CSA

Het team

Lieke Horenberg, MSc

Lieke Horenberg, MSc

Projectleider

Programmamanager en onderzoeker Benchmarking OK